hondziarze.pl : Lubelski Klub Hondy
http://hondziarze.pl/

[EG3, d13b2, 1994 r.] Tryb serwisowy
http://hondziarze.pl/viewtopic.php?f=3&t=274
Strona 1 z 1

Autor:  czlowieksiema [ 26 sty 2013, 20:52 ]
Tytuł:  [EG3, d13b2, 1994 r.] Tryb serwisowy

Witam , posiadam hondę civic V z silnikiem 1.3 na osprzęcie 1.5 , niby jest wszystko fajnie ale .. komputer przełączył mi się w tryb serwisowy i odcina paliwo przy 3.500 rpm . Po zrobieniu samoobsługi wykazał się błąd nr 16 czyli Wtryskiwacz paliwa lub jego obwód w silniku D15b2 i tu jest problem . Co mam teraz zrobić aby usnąć ten błąd bo wszystko jest z 1.5 a słupek D13b2 .

Autor:  Bushid0 [ 26 sty 2013, 20:59 ]
Tytuł:  Re: Tryb serwisowy

przeczyścić lub zmienić wtrysk najprawdopodobniej :)

Autor:  czlowieksiema [ 27 sty 2013, 18:41 ]
Tytuł:  Re: [EK4, b13a2, 1994 r.] Tryb serwisowy

dziś zauważyłem ze zanim przełączy się na gaz to bezproblemowo kręci 7000 rpm na benzynie , jeśli tylko przełączy się na gaz i ponowie przełączę na benzynę to 3500 rpm .

Autor:  Bushid0 [ 28 sty 2013, 2:39 ]
Tytuł:  Re: [EG3, d13b2, 1994 r.] Tryb serwisowy

bo przy tych obrotach mniej więcej załącza się drugi wtrysk .
Może to być wina przekaźnika, bezpiecznika, iskry nie ma lub jakiś innych pierdół .

http://www.civic4g.pl/phpBB3/viewtopic. ... &view=next

Autor:  suchy [ 28 sty 2013, 9:45 ]
Tytuł:  Re: [EG3, d13b2, 1994 r.] Tryb serwisowy

zapewne czek zapala sie po samym przelaązeniu na gaz czyli ze odciecie paliwa nie jest zrobione na emulatorze tylko przekazniku. Wiekszosc tak ma i po przelaczeniu z gazu na pb poprostu gasi na sekunde zaplon i jedzie potem normalnie

Autor:  czlowieksiema [ 28 sty 2013, 17:24 ]
Tytuł:  Re: [EG3, d13b2, 1994 r.] Tryb serwisowy

"czeek" po przełączeniu na gaz nie świeci mi się , co najwyżej z gazu na PB .

Autor:  dzib [ 28 sty 2013, 20:59 ]
Tytuł:  Re: [EG3, d13b2, 1994 r.] Tryb serwisowy

czlowieksiema pisze:
"czeek" po przełączeniu na gaz nie świeci mi się , co najwyżej z gazu na PB .

Przecież suchy o tym pisze... Czytaj ze zrozumieniem. Sprawdz podłączenie ECU. U mnie też tak było. Suchy ogarnia to w 5-10minut :rotfl:

Autor:  jasiek09 [ 28 sty 2013, 21:12 ]
Tytuł:  Re: [EG3, d13b2, 1994 r.] Tryb serwisowy

Nie ma emulatora wtryskiwaczy tak jak napisał suchy

Autor:  rider143 [ 28 sty 2013, 21:46 ]
Tytuł:  Re: [EG3, d13b2, 1994 r.] Tryb serwisowy

Jakby co to posiadam taki emulator wtrysku do B2.

Autor:  Bushid0 [ 29 sty 2013, 15:24 ]
Tytuł:  Re: [EG3, d13b2, 1994 r.] Tryb serwisowy

post do usunięcia.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/