Dzisiaj jest 24 lut 2018, 6:21

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 26 sty 2013, 20:52 
Offline

Rejestracja: 26 sty 2013, 20:40
Posty: 4
Auto: Civic v
silnik: D13b2
KM/NM: 75
Imię: Adrian
skąd: Zamość
Witam , posiadam hondę civic V z silnikiem 1.3 na osprzęcie 1.5 , niby jest wszystko fajnie ale .. komputer przełączył mi się w tryb serwisowy i odcina paliwo przy 3.500 rpm . Po zrobieniu samoobsługi wykazał się błąd nr 16 czyli Wtryskiwacz paliwa lub jego obwód w silniku D15b2 i tu jest problem . Co mam teraz zrobić aby usnąć ten błąd bo wszystko jest z 1.5 a słupek D13b2 .


Ostatnio zmieniony 27 sty 2013, 18:38 przez czlowieksiema, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Post: 26 sty 2013, 20:59 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2013, 19:44
Posty: 293
Auto: brak
silnik: brak
KM/NM: brak
Imię: Michał
skąd: Janów Lub.
przeczyścić lub zmienić wtrysk najprawdopodobniej :)

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Post: 27 sty 2013, 18:41 
Offline

Rejestracja: 26 sty 2013, 20:40
Posty: 4
Auto: Civic v
silnik: D13b2
KM/NM: 75
Imię: Adrian
skąd: Zamość
dziś zauważyłem ze zanim przełączy się na gaz to bezproblemowo kręci 7000 rpm na benzynie , jeśli tylko przełączy się na gaz i ponowie przełączę na benzynę to 3500 rpm .


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Post: 28 sty 2013, 2:39 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2013, 19:44
Posty: 293
Auto: brak
silnik: brak
KM/NM: brak
Imię: Michał
skąd: Janów Lub.
bo przy tych obrotach mniej więcej załącza się drugi wtrysk .
Może to być wina przekaźnika, bezpiecznika, iskry nie ma lub jakiś innych pierdół .

http://www.civic4g.pl/phpBB3/viewtopic. ... &view=next

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Post: 28 sty 2013, 9:45 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sty 2013, 1:01
Posty: 206
Lokalizacja: nałęczów
Auto: clio
silnik: f7p
KM/NM: 134/141
Imię: Jarek
skąd: Nałęczów
zapewne czek zapala sie po samym przelaązeniu na gaz czyli ze odciecie paliwa nie jest zrobione na emulatorze tylko przekazniku. Wiekszosc tak ma i po przelaczeniu z gazu na pb poprostu gasi na sekunde zaplon i jedzie potem normalnie

_________________
Potrzebujesz używanych części do Twojego auta?
Dzwoń, pomogę
w razie jak czegoś nie mam to postaram się pomóc w znalezieniu
tel 781395193
gg 32887188


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Post: 28 sty 2013, 17:24 
Offline

Rejestracja: 26 sty 2013, 20:40
Posty: 4
Auto: Civic v
silnik: D13b2
KM/NM: 75
Imię: Adrian
skąd: Zamość
"czeek" po przełączeniu na gaz nie świeci mi się , co najwyżej z gazu na PB .


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Post: 28 sty 2013, 20:59 
Offline
Klubowicz

Rejestracja: 14 sty 2013, 16:11
Posty: 301
Auto: Range
silnik: 4,6 hse
KM/NM: seria
Imię: Kamil
skąd: Dęblin/Gdynia
czlowieksiema pisze:
"czeek" po przełączeniu na gaz nie świeci mi się , co najwyżej z gazu na PB .

Przecież suchy o tym pisze... Czytaj ze zrozumieniem. Sprawdz podłączenie ECU. U mnie też tak było. Suchy ogarnia to w 5-10minut :rotfl:


Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 21:16 przez dzib, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Post: 28 sty 2013, 21:12 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2013, 16:01
Posty: 313
Auto: Honda
silnik: D13B2
KM/NM: 75
Imię: Janek
skąd: LLB
Nie ma emulatora wtryskiwaczy tak jak napisał suchy

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Post: 28 sty 2013, 21:46 
Offline
Klubowicz

Rejestracja: 09 sty 2013, 20:45
Posty: 70
Lokalizacja: Lubartów
Auto:
Jakby co to posiadam taki emulator wtrysku do B2.


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Post: 29 sty 2013, 15:24 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2013, 19:44
Posty: 293
Auto: brak
silnik: brak
KM/NM: brak
Imię: Michał
skąd: Janów Lub.
post do usunięcia.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group