Dzisiaj jest 22 maja 2018, 13:46

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: 10 maja 2013, 14:48 
Offline
Klubowicz

Rejestracja: 18 lut 2013, 23:00
Posty: 137
Auto: civic
silnik: d13z6
KM/NM: hmm
Imię: Konrad
skąd: Konopnica
Siema.
Wywala mi błąd nr 15 - Obwód kontrolny układu zapłonowego, nie ma iskry. Cewka niedawno zmieniana więc raczej jest ok. Najlepiej było by podmienić aparat. Co innego mogę posprawdzać ewentualnie?
Na zapłonie jest napięcie w kostce na dwa piny. Na tej większej na 3 przewodach są napięcia 0,3 0,7 i 0,3. W aparacie napięcia wyglądają tak:
na cewce na obu zaciskach jest napięcie 12,3V na wyjściu wysokiego napięcia jest 12,1-12,2V.
Podpinałem żarówkę i tam gdzie jest 12,3 żarówka świeciła, a gdy podpiąłem żarówkę pod wyjście wysokiego napięcia nie było reakcji.
Jeśli ktoś ma aparat od z6 na sprzedaż to dzwonić 723850902. Ewentualnie jakby ktoś mógł wpaść na podmiankę.


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group