hondziarze.pl : Lubelski Klub Hondy
http://hondziarze.pl/

Madzia 323F
http://hondziarze.pl/viewtopic.php?f=69&t=124
Strona 3 z 4

Autor:  DanioxD [ 11 kwie 2013, 20:05 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

Ile wycięcie takiej flanszy? Jaka grubość materiału?

Autor:  rider143 [ 13 kwie 2013, 1:35 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

Grubość 10mm. 4-2-1 już wyheftany i na silniku. Pojeżdżę trochę i założę do niego przepustnicę oraz przejdę na większą średnicę wydechu.

Autor:  hold [ 13 kwie 2013, 10:01 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

rider143 ostro działasz i to mi się podoba :) Dawał jakieś fotki z prac jak to wszystko wygląda. Co do kolektora to stosowałeś się do jakiś wzorów żeby obliczyć długości i średnice ? A co do rozrządu to próbowałeś już coś przestawiać na kółku? Szkoda ze oba wałki są połączone łańcuchem :( bo by można osobno przestawiać wałek wydechowy i ssący.

Autor:  rider143 [ 13 kwie 2013, 10:41 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

Średnice poszczególnych rur kolektora są takie w miarę "standardowe". Sam kolektor pewnie nie raz będzie jeszcze przerabiany. Rozrządem jeszcze nie kręciłem bo jak nie ma docelowego dolotu i wydechu to nie ma po co.

Autor:  Bushid0 [ 13 kwie 2013, 10:55 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

powiem tyle myśle, że to 1.5 bedzie zapier... :D Profesjonalizm nic na odpierdziel.

Autor:  hold [ 13 kwie 2013, 19:28 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

Wstawił byś fotkę kolektora :) jeśli możesz. A co planujesz z układem dolotowym zostawisz seryjny przepływomierz? będziesz zakładał inny kolektor ssący ?

Autor:  rider143 [ 14 kwie 2013, 10:39 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

Przepływkę chyba zastąpi MAP Sensor, ale za dolot wezmę się dopiero jak wydech będzie już ogarnięty. Silnik zupełnie inaczej pracuje na tym kolektorze 4-2-1 ale mam też już letnie opony a one nieco zamulają :) Muszę wymienić dwururkę na grubszą i zrobić jakieś miejsce na sondę. A potem zająć się resztą wydechu. W między czasie wyślę zamach do Otoczaka do odchudzenia i usztywnię poduszki silnika klejem do szyb.

Autor:  hold [ 14 kwie 2013, 11:28 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

a w jaki sposób zastąpisz przepływkę MAP Sensorem co prawda jedno i drugie jest na 3 kable ale map sensor jest zasilany na 5V i im wyższe podciśnienie tym mniejsze napięcie podaje i przy nadciśnienu większe napięcie, ciekawe jak przepływomierz.

Autor:  rider143 [ 14 kwie 2013, 12:09 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

Ecumaster DET3 od jakiegoś czasu jest podpięty pod ECU i umożliwia takie manewry.

Autor:  hold [ 14 kwie 2013, 13:06 ]
Tytuł:  Re: Madzia 323F

aaa to chyba ze tak nawet nie wiedziałem że go masz :) możesz sobie sam wystroić fure ;)

Strona 3 z 4 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/