Dzisiaj jest 16 sie 2018, 2:59

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 11 kwie 2013, 20:05 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2013, 12:10
Posty: 1010
Lokalizacja: Lublin
Auto: Eg4/ED6
silnik: d16T/d15++
KM/NM: hmm?
Imię: Kamil
skąd: Stara Wieś
Ile wycięcie takiej flanszy? Jaka grubość materiału?

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 13 kwie 2013, 1:35 
Offline
Klubowicz

Rejestracja: 09 sty 2013, 20:45
Posty: 70
Lokalizacja: Lubartów
Auto:
Grubość 10mm. 4-2-1 już wyheftany i na silniku. Pojeżdżę trochę i założę do niego przepustnicę oraz przejdę na większą średnicę wydechu.


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 13 kwie 2013, 10:01 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2013, 22:42
Posty: 542
Auto: EG3
silnik: K24A3
KM/NM: 190KM@223Nm
Imię: Rafał
skąd: Żółkiewka
rider143 ostro działasz i to mi się podoba :) Dawał jakieś fotki z prac jak to wszystko wygląda. Co do kolektora to stosowałeś się do jakiś wzorów żeby obliczyć długości i średnice ? A co do rozrządu to próbowałeś już coś przestawiać na kółku? Szkoda ze oba wałki są połączone łańcuchem :( bo by można osobno przestawiać wałek wydechowy i ssący.

_________________
D13B2-->D13B7-->D16Z2mini me-D16Turbo-->K24A3 -->może kiedyś jakieś małe turbko xD
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 13 kwie 2013, 10:41 
Offline
Klubowicz

Rejestracja: 09 sty 2013, 20:45
Posty: 70
Lokalizacja: Lubartów
Auto:
Średnice poszczególnych rur kolektora są takie w miarę "standardowe". Sam kolektor pewnie nie raz będzie jeszcze przerabiany. Rozrządem jeszcze nie kręciłem bo jak nie ma docelowego dolotu i wydechu to nie ma po co.


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 13 kwie 2013, 10:55 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2013, 19:44
Posty: 293
Auto: brak
silnik: brak
KM/NM: brak
Imię: Michał
skąd: Janów Lub.
powiem tyle myśle, że to 1.5 bedzie zapier... :D Profesjonalizm nic na odpierdziel.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 13 kwie 2013, 19:28 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2013, 22:42
Posty: 542
Auto: EG3
silnik: K24A3
KM/NM: 190KM@223Nm
Imię: Rafał
skąd: Żółkiewka
Wstawił byś fotkę kolektora :) jeśli możesz. A co planujesz z układem dolotowym zostawisz seryjny przepływomierz? będziesz zakładał inny kolektor ssący ?

_________________
D13B2-->D13B7-->D16Z2mini me-D16Turbo-->K24A3 -->może kiedyś jakieś małe turbko xD
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 14 kwie 2013, 10:39 
Offline
Klubowicz

Rejestracja: 09 sty 2013, 20:45
Posty: 70
Lokalizacja: Lubartów
Auto:
Przepływkę chyba zastąpi MAP Sensor, ale za dolot wezmę się dopiero jak wydech będzie już ogarnięty. Silnik zupełnie inaczej pracuje na tym kolektorze 4-2-1 ale mam też już letnie opony a one nieco zamulają :) Muszę wymienić dwururkę na grubszą i zrobić jakieś miejsce na sondę. A potem zająć się resztą wydechu. W między czasie wyślę zamach do Otoczaka do odchudzenia i usztywnię poduszki silnika klejem do szyb.


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 14 kwie 2013, 11:28 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2013, 22:42
Posty: 542
Auto: EG3
silnik: K24A3
KM/NM: 190KM@223Nm
Imię: Rafał
skąd: Żółkiewka
a w jaki sposób zastąpisz przepływkę MAP Sensorem co prawda jedno i drugie jest na 3 kable ale map sensor jest zasilany na 5V i im wyższe podciśnienie tym mniejsze napięcie podaje i przy nadciśnienu większe napięcie, ciekawe jak przepływomierz.

_________________
D13B2-->D13B7-->D16Z2mini me-D16Turbo-->K24A3 -->może kiedyś jakieś małe turbko xD
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 14 kwie 2013, 12:09 
Offline
Klubowicz

Rejestracja: 09 sty 2013, 20:45
Posty: 70
Lokalizacja: Lubartów
Auto:
Ecumaster DET3 od jakiegoś czasu jest podpięty pod ECU i umożliwia takie manewry.


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł: Re: Madzia 323F
Post: 14 kwie 2013, 13:06 
Offline
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2013, 22:42
Posty: 542
Auto: EG3
silnik: K24A3
KM/NM: 190KM@223Nm
Imię: Rafał
skąd: Żółkiewka
aaa to chyba ze tak nawet nie wiedziałem że go masz :) możesz sobie sam wystroić fure ;)

_________________
D13B2-->D13B7-->D16Z2mini me-D16Turbo-->K24A3 -->może kiedyś jakieś małe turbko xD
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group